Menu

MAM’s Kinderopvang

IKC Spreng Ugchelen werkt samen met MAM’s Kinderopvang. De vestiging van MAM’s aan de Bogaardslaan 75 is gehuisvest in de school.

MAM’s begeleidt uw kind doorlopend vanaf 3 maanden tot 13 jaar, waarbij we nauw samenwerken met IKC Spreng Ugchelen. Onze pedagogisch medewerkers zijn allen gekwalificeerd en worden voortdurend intern bijgeschoold. Wij noemen ze dan ook onze MAM’s Specialisten, die iedere dag met liefde en passie voor uw kind zorgen. Zij weten wat uw kind nodig heeft tijdens deze vormende fase van hun leven.

De tijden van de BSO en VSO sluiten aan op de openings- en sluitingstijden van de school. MAM’s anticipeert ook op alle vrije dagen van IKC Spreng Ugchelen naast de 12 reguliere vakantieweken. Hierbij kunt u denken aan studiedagen of incidentele vrije dagen van de school.

DSCF0497

MAM’s voorschoolse opvang

Bij MAM’s geven we uw kind alle ruimte om rustig op te starten en kunnen ze tijdens de VSO een boekje lezen of spelen in één van de ingerichte hoeken.

Als de school begint, brengt de MAM’s Specialist uw kind naar school. Zo weet u zeker dat uw kind een fijne en rustige start van de dag heeft en met frisse energie op school kan beginnen.

DSCF0486

MAM’s buitenschoolse opvang

Als uw zoon of dochter naar de basisschool gaat, kunt u bij ons terecht voor voor- en/of naschoolse opvang. Op de BSO staat vooral het thuisgevoel centraal. Na een intensieve schooldag krijgt uw kind de ruimte om te ontspannen. Voor de één betekent dit lekker een boek lezen, terwijl de ander juist graag in een boom klimt of met een ander een spelletje speelt.

Ook op onze VSO en BSO geven we zoveel mogelijk ruimte aan initiatieven vanuit de kinderen. Zo kan een idee om een ridderschild te knutselen uitlopen in een heel project over ridders en kastelen of een herfstwandeling in het maken van een complete seizoen tafel. Zo blijft het altijd tof bij de BSO.

MAM’s mini college

Als uw zoon of dochter 3 jaar is, is het groot genoeg om te komen spelen bij de peuters. Hier leert uw kind steeds meer zelfstandigheid. Zo zal het zijn eigen brood leren smeren, zijn eigen jas aantrekken en uit een glas leren drinken.

Ook zullen er ‘werkjes’ aangeboden worden die uw kind mag maken. Daarbij letten we goed op wat uw kind leuk of interessant vindt en waar het zich verder in kan en wil ontwikkelen.

Bij de peuters halen we de echte wereld naar binnen. Een wereld die dichtbij hun eigen belevingswereld staat. Daarbij gaan we in op de dingen die ze zelf vertellen: ‘Ben je bij de dierentuin geweest? Welke dieren heb je daar gezien? Hoe ben je daarnaartoe gegaan?”

Wanneer uw kind ouder wordt, zal het steeds meer toegroeien naar school. Als kinderopvang zorgen we ervoor dat we het contact met de school nauw onderhouden. Dit doen we bijvoorbeeld door de kinderen op het plein mee te laten spelen of mee te laten doen met bepaalde lessen. Op die manier is de overgang van de opvang naar school zo klein en natuurlijk mogelijk.

De peuters van MAM’s Kinderopvang draaien regelmatig een ochtend mee in de kleutergroepen van IKC Spreng Ugchelen.